Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2022. július 18., hétfő

És még mindig kovid, majd szobafelújítás, és Pécs. Vagy fordítva? Össze-vissza

 Úgy jó ha az élet ha zajlik. Na, de egyszerre minden? 

A szobafelújítás tervei már hónapokkal ezzelőtt megszületett a fejünkben. A laminált parketta színválasztása már-már a házasságunk határait súrolja. Apa a sötétebb szín mellett teszi le a voksát, én a világosabb laminált parkettáért vagyok oda. Igazából nekem a  fehér tetszik, behunyt szemmel idézem meg álmaim szobáját, de Apa hamar felráz az alfámból. Napokon (heteken) keresztül járjuk a parkettaboltokat, hol Apa rázza a fejét, hol én. Hamarabb találnánk válóperes ügyvédet. Ebben legalább egyetértünk. Válási ok: egyet nem értés a laminált parketta színének kiválasztásában. 

Egy szép napos reggelen ébredés után, félálomban (teljes ébredés után nem garantált egy ilyen meggondolatlan elhatározás) mondom Apának, hogy legyen a sötét parketta. Majd megszokom. Vagy több (világos) szőnyeget rakok a földre. Apa átölel és ő is bevallja, hogy szeretne nekem örömet szerezni, legyen a világosabb (legfeljebb majd több sötét színű szőnyeget rakok le a földre). 

Ezért (is) vagyunk lassan 20 éve házasok. 

A terveinkbe belekotyog a kovid. Egyszer. Kétszer. De a Nap és a Hold együttálása mégis elhozza a megfelelőnek tűnő szobafelújítási időpontot. 

Míg Bözsével Pécs szépségeit fedezzük fel, addig Apa nekiáll a munkálatoknak. Régi parketta fel, ki, fal szép fehér....Pont. A kissé túllocsolt kaktuszom nyomott hagyott a parketta alatt, száradni kell. 

Mire fáradtan hazaérek Pécsről, szívesen ledobnám magam az ágyra pihenni. Az ágyunk darabokban a lakáson kívül. Marad két matrac a betonra lerakva.


Nagy a kontraszt a pécsi babaházhoz képest, ahol Bözsével laktunk három napig. 

Az ágyra (le)huppanás és felkelés is komoly kéz-láb összehangolást igényel. Nem mindig sikerül, a meghúzodott bokaizmom figyelmeztet a koromra. 

A türelmetlenségem folyamatosan zaklat...haladjunk...haladjunk....megteszem ami tőlem telik: képeket rakok a falra. A komfortérzetem máris jobb. 

Egy hét szünet után a majdnem váláshoz vezetett laminált parketta is a helyére kerül. Már ami van. Kiderül, hogy egy csomaggal kevesebbet vettünk. Csak három darab kéne. Megrendeljük, majd valamikor megkérkezik, majd egyszer csak a végére érünk. Vázát teszek a sarokba, kis szőnyeget terítek a matracok mellé. 

A szoba másik sarkában a vízmérték, a sniccer, a furógép, a vágóeszköz....

Na, és Pécs! Elhatározzuk Bözsével, hogy minden évben elmegyünk Magyarországon belül egy hétvégére. Így kevés az esélye, hogy még egyszer Pécsett válasszuk, így mindent belezsúfolunk a három napba. Kiállítást nézünk, a városban lötyögünk, hegyet mászunk, fényjátékban gyönyörködünk, dzsámiban, zsinagógában, templomban pihengetünk, Dottóval száguldozunk, bohocót csinálunk magunkból, a tévétorony magasságából nézünk le a világra. 

Elfáradunk, utolsó energiamorzsáinkat összeszedegetve vonszoljuk magunkat a vonatállomásra. De jó volt ez a hétvége! Semmit nem csinálnék másképp  - mondja Bözse fáradt arcának mosolyával. Bológatok - én is így érzem. 

Pécs fotók



Nincsenek megjegyzések: