Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2015. november 22., vasárnap

Hogyan neveljünk?

Számtalan gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet olvastunk, na de ez a könyv nem nekünk, szülőknek szól, hanem végre egy olyan könyv amelyet gyerekeknek írtak, és bizony nagyon praktikus tanácsok vannak, pl. hogyan neveljük a szüleinket, a szomszédot, de még a matematikatanár neveléséhez is vannak jó kis ötletek. 
Nemcsak Levi rötyög rajta, hanem Apával mi is élvezettel olvassuk.


"Akarod tudni, hogyan kell megnevelni a játszótársadat, a padszomszédot, a macskát és a szerelmünk mamáját? Tudod-e, hogyan nevelhetjük le magunkat az orrturkálásról, a kézizzadásról, a falánkságról, a tévénézésről, a félelemről és a csúnya beszédről? Szeretnél a tacskóból vérebet, magadból pedig kitűnő tanulót faragni? Vagy talán a családodat akarod átnevelni: a testvéredet, a nagybácsidat, a nagymamát? Semmi akadálya. Csupán a könyvben található hatvanöt vidám írást kell elolvasnod, és már hozzá is foghatsz a neveléshez. Vagy a nevetéshez."



Néhány kedvenc idézet : 

Hogyan neveljük a szüleinket? 
Sajnos a szülők nevelése nem olyan egyszerű, mint a kutyáké és a macskáké. Tizenöt-húsz évig is eltarthat, amíg őseinkkel megértetjük, hogy nem ők nevelnek minket, hanem mi őket. 

Hogyan neveljük az édesanyánkat?
Az édesanya nevelése a születésünk előtt kilenc hónappal kezdődik. Az édesanya nevű hordozórakéta ekkor még általában nagyon értelmes és jó magaviseletű tanítvány. Két dologról sohasem tudjuk leszoktatni az édesanyánkat. Az egyik az, hogy szeressen bennünket. A másik pedig, hogy ne mossa ki a kedvenc zokninkat, amit csak hat napja hordunk. 

Hogyan neveljük az édesapánkat? 
Az édesapa nevű pénzkiadó automatát csak odaadó, hű kutyaszemekkel lehet nevelni. Az édesapa olyan mint a kenguru: nem szívesen nyitja ki az erszényét.

Hogyan neveljük az ajándékozót? 
Az ember nem születik gyilkosnak, de neveléssel minden elérhető.

Hogyan neveljük a szomszédunkat?
Vannak élőlények, akik direkt a mi bosszantásunkra jöttek a világra. Ilyen például a szúnyog és a szomszéd. A két élőlény között az a különbség, hogy a szúnyogot könnyebben agyon lehet csapni. 

Hogyan neveljük a muskátlit?
Ehhez a nevelési feladathoz be lehet szerezni esetleg egy muskátlit.  De nem fontos. Gyerekeket is sokkal könnyebb nevelni, ha nincs gyerekünk. 

Hogyan neveljük a telefont?
A vécékefe után a telefon az egyik leghasznosabb háztartási eszközünk. A telefon olyan mint az öcsénk: van agya, de nem működik.

Rengetek hasznos ötlet és nevelési módszer van benne, csak ajánlani tudom, nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is. 


Nincsenek megjegyzések: