Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2019. augusztus 30., péntek

Krk. 5 nap.

Mintha fáradnánk. Reggel kilenc órára Pinezicibe kell érnünk. Este húzzuk egy kicsit a szánkat, hogy hajnali hétkor kelni kell. Az előző napok délelőtti lustálkodásai után órára ébredni (már akinek), nem kedvtelő dolog. De a program csábít, ez segíti a reggeli készülődést. 
Szűk kis utcákon kaptatunk felfelé a hegyen, a tengertől távolódva. Akkor most hogy is lesz? Könnyűbúvárkodni megyünk. Fel a hegyre. Lelki szemeink előtt megjelenik egy kis kertimedence, benne aranyos, színes gumihalacskákkal. Cápát is képzelünk belé. 
Az utca utolsó házánál leparkolunk. Két szimpatikus férfi jön üdvözölni. Megnyerő stílusuk, határozott kézfogásuk bizalmat ébreszt bennem, nyugodt szívvel bízom rájuk a fiúkat. 10 perces erkélyes gyorstalpaló után, leindulunk a tengerhez. 
Büszkén nézem a fiúkat. Milyen jól áll nekik a búvárruha! 


A könnyűbúvárkodás kb. 30 kilós felszerelését  a hátukra rakják a segítők (Tamás, Gyula), és elindulnak a tenger felé.





Ők izgatottak, én izgulok. Eltűnnek a szemem elől. 
Nem jó érzés, bár tudom, hogy jó kezekben vannak, és lemerülve a tenger aljára egy életre szóló élményt szereznek. 
Percenként rápillantok az órára. Megkönnyebülök, amikor buborékokat fedezek fel a tengervíz sima felszínén. 

Aztán még egyet. Kibújnak a fejek. 


Ez nagyon jó volt - mondja Apa. Levi fokozza: k*rva jó volt. Apa 8-9 méter mélységben fedezheti fel a tenger élővilágát, Levit "csak" 7 méterig viszik. Egyet bánnak csak. Hogy "csak" ennyi volt. 

Félnapos program lévén, tervezgetünk a nap további részével. A pénteki egész napos program szükségessé teszi, hogy letudjuk az ajándékvásárlásokat. A paprikáskrumpli is elkészül. Mivel mércét abban nem tartunk, tele gyomorral már csak az ágyig tudjuk vonszolni magunkat. 
Délután Levi biciklire pattan. Vrbnik felé veszi az írányt. A legkeskenyebb utcánál áll meg. "Biztos, hogy nem fog az a gyerek átférni a biciklivel" - hallja a háta mögötti magyar szavakat. Rájuk néz, és mosolyogva közli, hogy nem is szeretné megpróbálni. 
Apával a parton sétálgatunk, és találunk Krk-ben is egy újabb strandot. Apa felméri a krk-i vízek halállományát is. A reggeli tanfolyam után már könyebben ismeri fel őket. 



Nincsenek megjegyzések: