Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2018. szeptember 9., vasárnap

Valami elkezdődött - és be is fejeződött

Hú, vég(r)e vége!!! Ülök a szobában.. csak ülök a szobában. Nem akarok visszaemlékezni, nem akarom felidézni az elmúlt heteket. Most már csak élvezem, hogy ülök a szobában. 
Majd nyár elején...majd nyár végén...majd jövőre...majd valamikor. Hányszor voltak ilyen válaszaink,  milyen gyakran hárítottuk amikor Levi nekünk szegezte a kérdést,és jogosan: mikor újítjuk fel a szobámat? 
De most őszintén! Ki az aki gondolkodás, és lelki felkészülés nélkül nekivág egy felújításnak?Nekünk valószínű, hogy ehhez több idő kellett, de kb. három-négy év után beért, nem csak az elhatározás, hanem a kivitelezés is. Mert most már muszáj volt. Nagyfiúsítani kellett a szobát, és egyre sürgetőbbé vált. 
Amikor Levi fehér falról álmodozott, Apával levegő után kapkodtunk. Fehér fal??? Egyre gyakrabban láttam magam előtt a fehér szobákat. Sőt, meg is tetszett. Akkor legyen a másik szobában is fehér a fal. 
És vettünk egy nagy levegőt. Nehezen, de vettünk. Először is kiválasztottuk a bútort. Ledeset, ahogy Levi kérte. Megrendeltük, és tudtuk, hogy onnantól nincs "majd". Négy, öt hét haladékot kaptunk, hogy mire megkérkezik a bútor, addigra készen várja a szoba. 
Dobozok, dobozok hátán, több zsáknyi  szemétbevaló (amit Levi távolléte alatt "gyűjtöttem össze" a szekrényeiből, fiókjaból), konténer az udvaron, kalapács a kézben, és vettük azt a bizonyos nagy levegőt. 

A ki nem dobandó tárgyainkat a kiülő alatt őrizgettük hetekig, de két éjszaka Levi ágya is (Levivel együtt) a szabadban éjszakázott. 

Bablevessel, és életemben másodjára (először két hete) készített szilvásgombóccal biztosítottam a szükséges szénhidrátmennyiséget. Igazi csapatmunkaként estünk neki, aki élt és mozgott a családban, mindenki dolgozott. 


Illetve, majdnem mindenki. 

Egy kis csavarra van szükség, elfogyott a festék, újabb dobozzal kell venni, hiányzik ez meg az, és hasonló okok miatt lassult a folyamat. Három hét után minden a helyére került, bár a bútor összerakásánál voltak kétségeink, de ügyesen megoldotta Apa és Pali.  Még két kép hiányzik a falról, de az is "elkészül" a héten. 













Nincsenek megjegyzések: