Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2018. június 23., szombat

Péntek - készülődés haza

Hajnalban megmutatja magát a háborgó időjárás, fényes villámjait dobja szét, miközben nyakunkba borítja a hangos dörgéseit. Sűrű vízcseppjeit nemcsak a földre szórja, de a fedett erkélyen lévő ruháinkat is eláztatja teljesen. Kénye-kedve szerint játszik a tengerrel, játékos kedve szerint kb. négy méterrel kitolja a tenger határait a parton, papírdarabként hajtogatja a fákat, és haragosan tépkedi le a virágszirmokat a fákról, bokrokról. A zsalugáter falhoz csapodó hangja, a sűrű fénynyalábok és a hangos szél felébreszt a hajnali órákban. Apával a sötétben összeütközünk a teraszajtónál, miközben igyekszünk menteni a még - talán - száraz ruháinkat, de a becsapodó esőcseppek tolakodóan az arcunkba vágódnak. 
Már úgyis mindegy - fekszünk vissza, de nehezen jön újra álom a szemünkre. A reggeli borongós időjárás, és az újra eleredő eső miatt tervezni nem nagyon tudunk. Néhányan az előrejelzett csapadékos idő miatt már szedik a sátorfájukat és elutaznak. 
Apával teszünk egy újabb kísérletet egy állítólagos közelben lévő piac után kutatva, de ezúttal sem járunk sikerrel. 
Ebéd után végre szieszta, és ahogy a felhők hagyják a napot is előbújni, egyre inkább erőt vesz rajtunk a mehetnék. 
A hullámzó tenger nem csábítgat fürdésre, a hűvös szél sem kedvez a medencei pancsolásnak, így marad a jesoloi szájtátás és néhány ajándékvásárlás. 
A hazafelé vezető úton Apa egy pillanatra pakoló embereket vél felfedezni Cavallino főterén, akik az esti piachoz készülődnek a dobozok kipakolásával. Piac! Este visszatérünk és a ugyanazt a kínálatot végignézzük mint Jesoloban, illetve a környéken. Csakhogy itt lehet alkudni, sőt kötelező. Meg is tesszük, néhány kinccsel gazdagodunk. 
Napközben már pakolászunk, rendezgetjük a dolgainkat, készülődve a szombati hazafelé vezető útra. 
Este még beszerezzük a hiányzó "láncszemeket", majd a nyaralástól fáradtan nyugovóra térünk. 

"Így hát ne kezeld úgy magad, mint egy emléket. Egyél finom ételeket. Sétálj a napsütésben. Ugorj bele a tengerbe. Mondd ki az igazat, amit a szíveden hordozol. Légy bolond...légy kedves...légy őrült.  Semmi másra nincs idő". (Anthony Hopkins)
Minden pontját teljesítettük a héten.





Nincsenek megjegyzések: