Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2016. január 1., péntek

Különös szilveszter...

...dúdolgattam egész nap magamban ezt a régi slágert, bár nem volt a mi óév utolsó napjában semmi különös, és mégis talán ez volt az utóbbi évek legjobb szilvesztere.

A hőmérséklet is végre megmutatta igazi téli arcát a gyönyörű napsütés mellett, így a délelőtt órákban egy hatalmasat sétáltam a kanyargós utcákban, Levi korcsolyázni ment, Apa megvette "anélkülüknincszilveszter" mentőcsomagot, mint a virsli és kölyökpezsgő.

Még két napja nem volt tervünk az év utolsó napjára, ha más nincs marad a tévézés, társas és az itthoni fetrengés. Aztán spontán jöttek a programok és elkezdtünk tervezgetni, bár light-osan.


Délutánra asztalt foglaltam a Zoo Café kávézóba, ahol meleg kávé, jéghideg üdítő, és süti mellett élvezhettük a puha szőrös nyuszi simogatását, gyönyörködhetünk a gekkó színváltozásaiban, álmodozhattunk az előttünk lévő kígyó(bőr pénztárcánkról)ról, és szívünket melengette a kis süni, aki folyton Apa zöld, meleg polár felsőjében keresett menedéket magának és bújt vissza oda akárhányszor kivettük onnan.






És ha már úgyis ott voltunk a belvárosi forgatagban, elsétáltunk (a tömeggel) együtt a Vörösmarty térre a vásárra, vagy inkább már a szilveszteri utcabálra.

Nem maradhatott el az ördögpatron és a trombita sem, amit később már megbántunk Apával, főleg itthon a négy fal közötti hangzavarban.

A -7 fokban már kezdtünk vágyni a meleg lakásba, a meleg teára és a tévés punnyadásra, de még volt egy korcsolyázós jég diszkós ígéretünk Levinek, így bármennyire is vacogott már a fogunk, Levibe annál jobban égett a vágy élete első diszkójára. Hát mentünk!


Mire hazaértünk farkaséhesen és átfázva, a vacsora után nekem már csak egy vágyam maradt: az ágy, bár éjfél előtt felkeltem, hogy tisztességesen elbúcsúztassam az óévet és köszöntsem lelkesen az újat.

Apa a távirányító társaságában találta meg a szórakozást, Levi meg legózott, játszott és fújta a trombitát ...

Apával kettőkor kidőltünk (én újra), Levi a szilveszterre való tekintettel szabad kezet kapott.

Ne legyen ez az év se rosszabb mint ahogy lezártuk! BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Nincsenek megjegyzések: