Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2015. augusztus 29., szombat

Az ismertség (?) átka

A történethez vissza kell nyúlni legalább két évet. Levente és két barátja (Zs. és A.), egy unalmas(abb) tavaszi napon meglátogatták az iskola könyvtárát, hogy milyen szándékkal indultak oda nem derült ki, de a néhány perces érkezés után, Emese néni (könyvtárosnő) arra figyelt fel, hogy a három fiú igencsak rakosgatja a polcon a könyveket. Többet pakolásznak és máshova mind ahová kéne, mivel úgy gondolták a fiúk, hogy feldobják egy kicsit a délutánt és meg is viccelik az utánuk érkező, olvasni vágyó gyerekeket.  Ennek következményeként, Zs-t és A-t egy-egy hónapra, Leventét, mint ötletgazdát a második osztály év végéig kitiltották a könyvtárból.
A könyvtárból való kizárás és az üzenő füzetben néhány soros, újabb dícshimnusz után, nem vont más következményt maga után, így a személyes találkozást is megúsztuk Emese nénivel, akiről mi ugyan tudtuk, hogy ő kicsoda, mivel láttuk néhányszor a könyvtárban, de úgy gondoltuk, hogy neki mi csak egy szülő vagyunk a sok száz közül, ha egyáltalán látott minket valahol, valamikor. 

Azóta eltelt két év. Vége a szünetnek.:-( Indul az iskola. Apával csütörtökön bementünk a gazdaságiba, hogy kifizessük Levente szeptemberi étkezését és gondoltuk, ha már ott vagyunk, elvinnénk a tankönyveket is, amit ugyan csak hétfőn lehetett volna átvenni. Próbáljuk meg, ha nincsenek sokan, biztos odaadják - biztatott a Gazdaságis Néni, de előbb kérdezzük meg a könyvtárban, ne álljunk feleslegesen sorban, ha esetleg mégsem vihetjük. 

Belépve a könyvtárba Emese néni kedves mosolya máris reményt keltett bennem, hogy sikerrel fogunk járni, bátrabban tettem (volna) fel a kérdést, hogy mi (is) csak illetéktelen betolakodóként, de a most negyedikbe menő gyerekem (nevet nem említettem, hiszen több száz gyerek közül úgysem tudja kiről van szó - gondoltam én) könyveit elvihetnénk-e .... de tovább nem tudtam folytatni a kérdésemet, Emese néni még inkább megvillantotta tökéletes fogsorát, : Igen, tudom, a Levente. 

Vannak olyan helyzetek, amikor nem olyan jó népszerűnek (anyukának) lenni :-)

Nincsenek megjegyzések: