Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2018. április 30., hétfő

Kamasz dac

A serdülőkor az egyik legnehezebb időszak életünk folyamán. Mindkét oldalról. És szórakoztató is. Több ok is van, amiért igazi mámor kamaszokkal együtt élni. Jaj, most hiába keresgélek egyet sem találok az elmém legmélyebb bugyraiban. De biztos, hogy van! 
És vannak azok a helyzetek, amikor egy-egy kamaszos dac során nem tudom eldönteni, hogy sírjak, nevesek, őrjöngjek, vagy tartsak illik, nem illik szónoklatot. Ezúttal nevettem. 

Az iskola az egészséges életmód népszerűsítésére tett kísérlete arra buzdította (volna) a diákokat, hogy van élet a mekis, pizzás, kólás táplálkozáson túl is. 
Feladatnak adta ki az iskola, hogy a diákok vigyenek zöldségeket, gyümölcsöket, amelyeket elkészítve salátának, felszeletelve, együtt az egészségnap jegyében elfogyasztanak.
Egy ilyen lehetőséget három kamaszfiú hogy hagyhatna ki?! Levi, Nimród és V. Boti összekaparva az utolsó fillérüket is, elmentek a mekibe és vettek  15 darab sajtburgert (a rekordot nem sikerült megdönteni), és a szatyor műkajával (na meg az előző nap megvásárolt ananásszal, almával és kókuszdióval, mint az egyik legnépszerűbb gyümölccsel) beállítottak az egészségnap jegyében duzzadó osztályba. Szerintem Etelka néni hasonlóan érezhetett mint én, sírjon, nevessen, foglalkozzon velük, vagy hagyja rájuk. Ezúttal ő is rájuk hagyta.
Bulinak persze jó volt, és kamaszos cselekedetnek is. De ezért (is) imádjuk ezt a korszakot. 




Nincsenek megjegyzések: