Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2016. július 18., hétfő

Nem működik

Vasárnap délután van. A kedden érkező illusztris vendégek fogadására szeretném a Levi szobáját (is) felporszívózni. Előveszem a porszívót, összeszerelem és a hatodik (hetedik, nyolcadik) érzékem súg valamit, amire nem figyelek, csak azon hálálkodom magamban, hogy milyen csodaszer birtokában vagyunk, nyomunk egy gombot, tologatjuk a csövet ide-oda és már tisztaság is van. Jobb esetben. 
Hiába mutat az óra 16-ot vasárnap délután, Murphy most sem alszik. 
Felhördül a porszívó motorja, mint mindig, szokás szerint húzom-tolom a fejet, de a várt eredmény elmarad, az almamag mozdulatlanul vár a sorsára, és a porcicák is szemtelenül vigyorognak vissza rám. 
Az nem lehet, hogy most romlik el!!!
Elsősegélyben részesítjük, kiürítjük a porzsákot, a szűrőt jól kirázzuk, megegyengetjük a csövét és még néhány ráolvasást is mormolok magamban a biztos siker érdekében, miközben reménykedve nyomok rá újra az indítógombra. Hiába. A motor felzúg , a szívás elmarad. Mármint a porszívóé.
Muszáj felporszívózni! Gyors eszmefuttatás, megjelenik előttem a seprű, a szemétlapát és a felmosórongy alternatívája. Egy gyerekszobába? 
Megoldást keresünk. Apa elrohan vasárnap délután SOS porszívót venni az üzletbe. 
Újra megszólal a belső hang, amit elhessegetek, most nincs időm vele foglalkozni, mivel éppen a porszívó csövét bűvölöm miközben néhány keresetlen szóval illetem azt a masinát. Addig forgatom a csövet, amíg egyszercsak a tekintetem a csőbe mered...de nem látok semmit. Nem véletlen. Azt a bizonyos fényt sem az "alagút" végén...amit elzárt egy színes gumilabda, aminek a mérete tökéletesen passzolt a cső térfogatához. Mintha eredetileg is oda gyártották volna, amolyan zsák a foltját, a mi esetünkben labda a csövét. 
Még időben értesítettem Apát, hogy lehetőleg ne állítson haza egy újabb porszívóval, mert a régi is szuperül működik. 

Akinek gyereke van, jobb ha tudomásul veszi, hogy nincs mindig minden a helyén, és nem feltétlenül ott van a helye mindennek ahol éppen találjuk. 

Nincsenek megjegyzések: