Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2014. június 20., péntek

Egy Baráthoz!

Megfogadtam, hogy nem lesz könnyes a szemem, nem leszek szomorú és úgy ölellek át, hogy a legközelebbi találkozásunkig kitartson. De ne haragudj, nem megy! Szomorú vagyok, potyognak a könnyeim és olyan jó lenne már most újra átölelni.
De miért is búcsúznánk? Csak elutazol néhány kilométerre odébb. Egy kicsit önző leszek: kit fogok felhívni ha szükségem van rá, ki fogja nekem azt az örömet szerezni, amikor megcsörren a telefonon és látom a nevedet? Eszedbe jutottam, hallani akarsz rólam, vagy valami fontosat szeretnél mondani. A Barátom vagy! Erre valók a barátok!
Hét éve ismerjük egymást. Az a bizonyos hét év, mondják ezt a házasságra, hogy megváltoznak a dolgok. A barátság legalább olyan szoros kötelék. És lehetnek ebben is változások. Néha távolabb kerültünk egymástól, máskor közelebb hozott minket a sors, de mindig tudtunk együtt sírni és Istennek hála többet együtt nevetni.
 Hiányozni fognak a vidám találkozások, a nagy beszélgetések vagy az éppen gyors telefonok. Hiányozni fog a léted, a nevetésed. Hiányozni fog a Barátom!
Tudom persze, hogy itt leszünk egymásnak továbbra is, és a technika világa lehetőséget ad arra, hogy elmesélhessük az örömeinket, a bánatunkat, megbeszéljük az iskola nehézségeit és elmondhassam, hogy milyen szép vagy, vagy éppen megállapítsd, hogy most jobban nézek ki.
Csak akkor születik barátság, ha két hasonló ember egymásra talál, ha - óriási nehézségek árán, tapogatózva, félszavakkal, avagy elképesztő gyorsasággal - ráéreznek egymás gondolataira.
A barátság az önismeretről szól. A barátunk szemében önmagunkat látjuk, mint egy tükörben. Segít megítélni, hol tartunk, hova jutottunk.
Nem nehéz a barátodnak lenni! Lényed, kedvességed, figyelmed és vidámságod olyan légkört von köréd, amibe jól érzi magát az ember. Egy olyan szféra amire vágyik a másik és amit élete végéig őrizni szeretne.
Egy ilyen barátságot ki kell érdemelni, és sokszor gondolkodtam rajta, hogy Isten miért is ajándékozott meg ezzel engem - minket.

.
Köszönöm, hogy a Barátom vagy! Köszönöm, hogy a barátod lehetek! Köszönöm, hogy barátok lehetünk!

Nincsenek megjegyzések: