Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2010. január 15., péntek

Sztrájk

A napok óta tartó BKV sztrájk igencsak borzolja a kedélyeket, kinek így, kinek úgy. Aki otthon marad -mint én is - jó, bár a szabadságom látta kárát,és van  aki bosszankodik a tömött buszon és a több órás utazáson. De van akit megihlet és képes jó oldaláról nézni a dolgokat. Ez lenne Levente. Az este néztük a híradóban az aktuális sztrájk jelentést és az egyik polgármester egy kisbusszal próbált segíteni az "árván" maradt utasokon. Levi felém fordult és azt mondta, hogy majd ha ő is nagy lesz, akkor vesz egy olyan több (sok) személyes autót és ő is elviszi az utasokat oda ahová szeretnének menni. Elérzékenyültem és büszke voltam humánus gyermekem láttán. Aztán eltűnt Levi a szobájába , de nemsokára jött is vissza körül-belül 20 autó társaságában, mivel ő most sztrájkosat fog játszani és azt az autót is megmutatta, amivel majd ő szállítja az utasokat.


Annak örülök, hogy a jó oldalát látta meg ennek a helyzetnek és remélem, hogy ez a humanitárius érzés nem fog kialudni benne.

És hogy még mire jó a sztrájk? Talán arra, hogy összehozza egy kicsit az embereket. Ma reggel várakoztam a 88-as megállójában, mire odakanyarodott egy autó, majd kiszólt egy kedves nő, hogy a Moszkva térre megy és szívesen elvisz. Ezúttal is köszönöm! Nagyon jót beszélgettünk útközben és legközelebb ha látom, tudom, hogy már nem idegen számomra.

Nincsenek megjegyzések: