Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2010. január 8., péntek

Családosdi

Nálunk vendégeskedett B. barátnőm kislányával Fannival. Miközben a gyerekek csendben eljátszottak a Levente szobájában, addig B. barátnőm, Apa és én elfecsegtünk a másik szobában.
Egyszercsak jött a  Fanni és Levi. Ez még nem is olyan meglepő, ami meglepett az Levinek a csupasz feneke és bokájára letolt gatya. Nagy meglepetésünkre Apával megkérdeztük, hogy miért tolta le a gatyáját és mit rohangál egy szál fütyibe, mire mosolyogva és megnyugtatóan közölte az aggódó szüleivel, hogy a Fannival családosdit játszanak. Ő az apa, Fanni az anya. Ez idáig rendben is volna, csakhogy elől futott Fanni felöltözve, utána Levi levetközve :-) Reméljük, hogy ha felnő, nem így fogja kergeti a lányokat :-)

Egy nappal később próbáltam érdeklődni a Gyerekem "családi élete" felől, hogy hol és hogyan zajlott. A Fanni is levetközött kérdésre, természetesen igennel válaszolt a fiam, aki nem és értette a kérdést, hiszen mi is este mindig levetközünk és úgy bújunk ágyba. Csakhogy mi pizsit is veszünk magunkra.Bunkert építettek és abba bújtak a világ szeme elől.
Gondoltam, ha már a Fiamból "komoly" apa lett, megkérdezem, hogy szerinte mi egy apa feladata.
Néhány gondolat a válaszai közül: - vezessen autót,
                                                    - számítógépezzen és vigye játszóházba a gyerekét (talán a legfontosabb apai teendők egyike )
                                              
És hogy mi egy anya feladata Levente szerint ? - Csináljon mindent jól - volt az őszinte válasz.

Hogy Levente felnőve milyen apa lesz nem tudom, és nem tudhatom még, de azt tudom, hogy olyan Apapélda van előtte akitől tanulhat, ha azt követi, csakis jó ember és Apa válhat belőle.

Nincsenek megjegyzések: