Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2011. augusztus 17., szerda

Teltház

Gizi mamáék joggal kitehetnék a "megtelt" táblát a kapura. Öt unokával együtt tengetik a napjaikat, így ha lenne most egy kalapom, megemelném.

2011. augusztus 11., csütörtök

Átaludt szabadság

Levi a hetet Gizi mamáéknál tölti és ebben fontos szerepe van Andinak és Orsinak is, a két erdélyi unokának. Amikor Levi megtudta, hogy a lányok Pesten vannak, azóta folyton Gizi mamáékhoz készül. És ott is van! És az elmondások alapján, nagyon jól érzi magát, Andival egész jól elvannak.
A minap este közölte Gizi mama, hogy reggel korán elszalad a csarnokba vásárolni és addig Orsi lesz a házigazda.
De jó! Akkor azt csinálunk amit akarunk - csillant fel Levente szeme az örömtől és izgalomtól.
Mama igen korán indult, így korán is ért haza, még a gyerkőcök aludtak. Levi álmos szemekkel érkezett le és kissé csalódottan kérdezett rá, hogy már haza is ért. Ekkor tudatosult benne, hogy átaludta a nagy szabadságot!

2011. augusztus 10., szerda

Apa esete a traumatológiával

Apának néhány napja fáj a jobb térde, ezért hétfőn elment a traumatológiára, hogy orvosolják a problémát. Röntgen nélkül nem sokat tudtak tenni, de amire elkészült a röntgen, bezárt a "bazár", így a szerdai (mai) nap kellett visszamennie az eredménnyel. Közel másfél óra várakozás után , Apa látva a többi beteg leleményességét, odaállt az ajtóba a röntgennel, mert úgy tűnt, hogy ez biztos belépőt jelent az orvoshoz. Szóval, Apa is beállt a traumatológia feliratú ajtó elé, és még csak kényelembe sem helyezte magát, amikor a szomszéd ajtó kinyílt és szólították Apát. Csakhogy a szomszéd ajtón a Gipszelő felírat díszelget.
Láttam Apa csodálkozó arcát, ám én sem értettem, hogy miért gipszelnék, hiszen még a kezében van a röntgen, vagyis orvos nem is látta az eredményt.
Apa rá is kérdezett a Gipszelő Fiútól, hogy úgy-e nem akarja begipszelni, mire azt a választ kapta, hogy a papírján van a "G" betű, vagyis az ítélet : gipsz. De hogy mi alapján született meg a döntés, nem tudjuk. Mindenesetre a Gipszelő Fiú átszólt a Röntgenszemű Orvosnak, hogy a páciens nem közreműködő a művelet végrehajtásában. Aztán kb. negyedórás várakozás után átment a szomszéd szobából az orvos, hogy megnézze az elégedetlenkedő és orvosi határozatot felülbíráló beteg leletét. A három filmből egyet nézett meg, biztosan neki elég volt annyi is a diagnózishoz. Hát, ez elég rossz állapotban van - mondta az orvos. Ítélet: hamarosan műteni kell!
Gondolom szokott ropogni - próbálta Apába belebeszélni. Nem, nem szokott ropogni és eddig nem is fájt - érvelt Apa.
De biztosan szokott ropogni - mondta az orvos határozottabban. Nem, nem szokott ropogni.
Akkor csak nem figyelt eddig rá, de ropog ez a térd. Apának  már kezdett a türelme fogytán lenni. Higgye már el, hogy nem szokott ropogni, hiszen én hallom, tudom és érzem.
Akkor hamarosan ropogni fog - zárta le a témát , és akkor majd műteni kell - közölte Apával megint a nyomós okot a doki.
Én kint egy majdnem félórás várakozás után már azt hittem, hogy Apa egész testét begipszelték..holott még a jobb térdét sem kellett végül, nem volt indokolt. Amikor Apa végre kijött, mosolyogva csak ennyit mondott : hát ez vicc!