Üdvözöllek az oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelsz a látogatásoddal!

2015. március 28., szombat

Savanyúság vagy valami

A hétvégi ebédünk jól megtervezett, gondosan összeállított háromfogásos menü volt. Francia hagymakrémleves, kukoricás köles petrezselyemmel, és mézes, csípős mustáros csirkecombfilé.


 Na és persze a hétvégi elmaradhatatlan sütemény, ezúttal a meggyes pite. De valami még hiányzott! A savanyúság! Mi is legyen? Lehetne a nyáron elrakott szeletelt uborka, vagy akár befőtt is. Vagy esetleg cékla is szóba jöhetne, ha nem kéne elmenni érte a Tesco-ba. Arra már amúgy sem maradt volna idő, ezért felmentem a padlásra és keresgéltem a befőttes üvegek között. És ahogy a régi magyar igazság szól, aki keres, az talál. Több mindent is. Előbb egy uborkás üveget, aztán valami gyanúsabbat, amit laikusként káposztasalátának néztem volna, de annak meg furcsa volt, az biztos, hogy Kati mamától kaptuk még ősszel. Kipróbáljuk- gondoltam és örömmel vittem le, hogy micsoda savanyúság választékunk lesz ebédre. Kibontottam, bár olyan furcsának tűnt, de gondoltam, hogy talán az idő foga hagyott nyomot rajta.

Megkóstoltam...mintha tömény sót vettem volna a számba. Apával is megkóstoltattam, hátha velem van a gond, de Apa is futott a kukához azonnal.Több gondolat is felmerült, hogy mi lehet ez, és persze miért ennyire sós. Merthogy bármi is volt benne, az ízét nem éreztük a sótól. Anyu megakar minket mérgezni? Beleejtette a káposztába (?) a sót? Szerelmes Kati mama és nem vette észre, hogy mennyire sós a savanyúság (?)? - tettük fel egymásnak Apával a kérdéseket, de mivel választ nem kaptunk rá, felhívtuk Kati mamát, hogy megoldja rejtélyt, és megmondja nekünk, hogy mi lakik az üvegben.
Házi vegeta. Ennyire egyszerű. A recept: 1 kilónyi sok-sok finomabbnál finomabb zöldség és 20 dkg só. Hát ettől olyan sós!!! Na de hát a 20-21.század gyerekei a vegetát csak zacskóból ismerjük, mi is úgy jártunk Pistivel mint a lila tehenes gyerekek. Kati mama megnyugtatott, ha rendeltetésszerűen használjuk nem leszünk megmérgezve.:-)

Még jó, hogy nem ettük meg savanyúság helyett.


2015. március 24., kedd

Születésnapomra

41 éves éves lettem én....Petőfi Sándor után szabadon.


Nem érzem az elmúlást, nem érzem, hogy öregszem, nem érzem, hogy valami elmúlt (40 év), nem érzem, hogy lemaradtam valamiről. Akkor mit érzek?
Hálát! Az éjszaka egy órakor felébredtem és eszembe jutott, hogy ma van a születésnapom. Aztán az első gondolatom a hála volt! Isten iránt!Édesanya iránt! Hálás vagyok Istennek, hogy ilyen édesanyát adott nekem, aki most nincs is fizikailag velem, de mindig velem van és lesz. Aki hihetetlen erővel, kitartással küzdött azért, hogy mai is itt lehetek, és megünnepelhetem a 41-dik születésnapomat.
Hálás vagyok azért a virágcsokorért
és a gondosan kiválasztott glutén-laktóz- és cukormentes tortáért amit Levitől és Apától kaptam. Hálás vagyok azért a testvéri hívásért, ami tiszta szívből jött (éreztem). Hálás vagyok minden egyes jókívánságért amit a családtól, a barátaimtól és ismerőseimtől kaptam. Hálás vagyok azért a gondviselésért és isteni szeretetért amit mindennap megtapasztalhatok.
És egy kérésem van a továbbiakra: https://www.youtube.com/watch?v=qP7Ez32hwH0

Apa csend mániája, avagy vágyainak sziporkái

Apáról ritkán esik szó itt, pedig Apa igenis itt van. Még csak azt sem mondhatnám, hogy csendben meghúzza magát, időnként persze hallatja a hangját, főleg Levinek, de akkor jó helyen jó időben.
Aztán van amikor Apa akkor is hallatja a hangját, amikor vágyik valamire, pl. a csendre. És ezt szóvá is teszi. Íme, néhány gondolatszikra: :-)

Az autóban bámultam ki az ablakon, arra eszméltem, hogy Apa megtörte a bambulásom folyamatát egy : na mi van Cica, miért vagy ilyen csendben? - kíváncsisággal. Mire magamhoz tértem és válaszoltam volna, Apa folytatta , mintegy magának: végül is addig jó, amíg csendben vagy - és saját viccén könnyesre nevette a szemét.

Születésnapomon a facebook előtt: megköszönöm a születésnapi köszöntéseket, írok mindenkinek - mondom Apának. Miért nem írsz egy közöset és akkor nem kell annyit írni? - kérdezi Apa, de aztán gyorsan a rejtett vágyai újra felszínre törtek és folytatja: addig jó nekem amíg írsz, addig is csendben vagy.


2015. március 8., vasárnap

Logika

Levi napi logikája: egy darab 10 éves gyerek + egy darab 11 éves gyerek = 1 darab 21 éves felnőtt. (vagyis szülői felügyelet nélkül mehetn(én)ek csavarogni a barátjával)